DVD-ktől a saját napelemig – ezt hozta az ezredforduló?

Szponzorált tartalom

napelemes rendszerek telepítése

napelemes rendszerek telepítése

Létezik az a dokumentált megfigyelés manapság, hogy mennyire gyorsult fel az előző század végére a tudományos fejlődés üteme. Századokkal ezelőtt sokan leéltek úgy egy teljes életet, hogy azalatt csak kevés innováció következett be. Így a világ hasonló fejlettségi szintjét látva hunyt el valaki, mint amilyet gyerekkorában kezdett el tapasztalni.

Ma már nem is kell azonban, az ezredforduló óta, egy emberöltő sem a komoly változásokig. Csak az én életemben bejött a semmiből a DVD például, kevéssel a számítástechnika térnyerése után, és mára már lassan ki is megy a divatból. Ellenben az kezd az egyre kézenfekvőbb újítás lenni (más területre evezve), hogy ma már korszerű (és tartós) technológiák beszerzésével és igénybevételével magunknak termelhetünk áramot, a háztartásunk számára. Ki gondolta volna ezt pár évtizede?… Hogy itt fogunk tartani.

Erről rengeteg dolgot megtudhatunk a napelemes rendszerek telepítésében itthon talán legjobb potenciális partnerünknek számító napelemrendszer.info oldalon. Ha valaki még mindig nem térképezte fel, mennyire valószerű, hogy neki is saját napelemes rendszere legyen, mindenképp keresse a napelemrendszer.info oldalt, mert ők világosítanak fel legjobban, és ők azok, akikkel érdemes felvenni a kapcsolatot is majdan, a konkrétumok miatt.

A lényeget (a számomra leginkább döntőnek tűnő dolgokat, amikor egy ilyen nagyvolumenű szolgáltatás igénylésébe belevágnék, mint amilyen a napelemes rendszerek telepítése) az árajánlat fül első bekezdésében írják. Mert hiába a teljesen kimerítő, szakmai- és általános tájékoztatói szempontból is alapos írásaik, a lényeg akkor is ez: napelemmel nincsenek többé csekkek a postaládában, az ilyen befektetés 8-10 év alatt megtérül! Tehát jövedelmező beruházás ez, és utána még évtizedeken át is működnek, üzemelnek a napelemek. A 8-10 év csak a kezdet. Szerintem a legtöbbeket ez érdekli, a környezettudatosságon kívül. Nem baj, ha ilyen téren először a magunk érdekét nézzük!

De fontos adalék, hogy persze nem szükséges rögtön akkora rendszerben gondolkodnunk, amivel egyből a teljes áramszükségletét kiválthatjuk a házunknak. Noha ez is lehetséges amúgy. Ez a jövő technológiája! És sok beszámolóból értesülhetünk róla, hogy már a jelené is valójában. Az árajánlatkérő lapon a jelenlegi, vagy a jövőre tervezett villanyszámlánk összegét kell megadnunk a napelemrendszer.info oldalon, ahhoz, hogy tudják, nekünk mekkora kapacitásra van szükségünk az otthonunk környékén. Továbbá azt kell közölnünk, hogy melyik megyében lakunk, név, mail-cím stb. Így kezdhetjük el.

Azért is írtam, hogy ez már a jelen technológiája is, mert a napelemrendszer.info minden részén a hazánknak tud már nekünk tapasztalt kivitelező partnert kiajánlani, ugyanis tényleg ők lehetnek felvértezve az egyik legtöbb infóval és kapcsolattal ezen a téren. Ez az innováció tehát már Magyarországon sem valami spekulatív dolog, legalábbis, ha jó partnert választunk. Hanem jól kalkulálhatóan kifizetődő!

„További napelem telepítéseink” – amikor ezt megtaláltam az egyik napelemes rendszerük telepítésének részletesebb beszámolója alatt, akkor láttam, hogy milyen hosszú a felsorolás: Eger, Békéscsaba, Szeged például, vagy hogy az ország másik részéből válogassunk, Szombathely, Székesfehérvár, Nagykanizsa is a listán van. És ezek környéke. Tényleg a teljesség igénye nélkül, mert szemre az ötödét sem soroltam fel a városneveknek.

A helyszíni felmérés ingyenes, ha az eleddig szóban forgó céghez fordulunk, de kihagyhatatlan. És ezt soha nem fogjuk tudni kihagyni amúgy sem. Ott azért még nem tart a dolog, hogy valaki önmaga fel tudja mérni, hogy hogyan, pontosan hová, és mennyiért kell majd telepíteni, bármilyen végzettséggel is rendelkezzen valaki. Még a szakavatottakra kell mindenkinek hagyatkoznia, de az én tippem megoldja ezt a dolgot. A szakirodalom még csak most van formálódóban, de a szükséges tudásnak ők a birtokában vannak rég. És az egész helyszíni felmérés nem nagy kunszt – ebben az esetben is érdemes kiemelni, hogy sokat látott, tapasztalt szakemberekkel lesz dolgunk, akik hipp-hopp felmérik a viszonyainkat, és jó hírekkel fognak szolgálni hamarosan. Utána pedig indulhat is életünk egyik meghatározó projektje (mert eddig még egy forintunkba sem került), amivel mi is hozzájárulhatunk a fejlődő jövőhöz.