Energetikai tanúsítvány készítése az e-tanusitas.eu-val

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány készítése

energetikai tanúsítvány készítése

Eladósorba került a lakásunk, szükségessé vált az energetikai tanúsítvány elkészítése

Kerültetek már olyan helyzetbe, hogy a korábbi ingatlanotok eladásán gondolkodtatok? Bizony, mi épp most értünk abba a fázisba otthon, hogy úgy érezzük, itt az ideje egy nagyobb lakásra cserélni a családi fészket. Eddig csak hárman laktunk a lakásban, de ahogy Misike cseperedik, látjuk, hogy a kistestvér érkezésével ki fogjuk nőni a jelenlegi életterünket. Ezért a feleségemmel elkezdtünk utánanézni, hogyan is megy ma egy ingatlan adás-vétele Magyarországon.

A sok adminisztratív teendő egyike bizony az energetikai tanúsítvány elkészítése. Bevallom töredelmesen, korábban nem volt dolgom ilyesmivel, ezért utána kellett néznem, hogyan is történik az energetikai tanúsítvány készítése. Ismerősök ajánlották, hogy nézzek fel az e-tanusitas.eu oldalára, mert jó tapasztalataik vannak a csapattal, így hát én is hamar rákerestem. A jogszabályi környezetre vonatkozó információt bizony itt is gyorsan megtaláltam: 2009-től az új típusú, 2012-től pedig már a régi építésű ingatlanok esetében is kötelező az energetikai tanúsítvány megléte az adott ingatlan eladásához.

Mire való az energetikai tanúsítvány?

Hogy mit jelent ez valójában? Szerencsére az e-tanusitas.eu a teljes folyamatot elmagyarázza, a dolog elméleti hátterétől kiindulva a gyakorlati megvalósításig. Ráadásul mindezt olyan nyelvezettel teszi, hogy azok számára is könnyen befogadható az információ, akik életükben először olvasnak erről a témáról! Ezért nagyon ajánlom én is mindannyiótok figyelmébe, ha korábban még nem találkoztatok ezzel a kérdéssel.

Visszatérve tehát az energetikai tanúsítvány fogalmához, az energetikai tanúsítvány nem más, mint egy leírás arról, milyen állapotban van az adott ingatlan energetikailag. Mennyi energiába kerül a lakás fenntartása, magyarán szólva. Ennek a megállapításához sok minden közrejátszhat, írják az e-tanusitas.eu az oldalon. Kicserélték-e korábban a nyílászárókat új, jól szigetelő nyílászárókra? Korszerű-e a fűtés a lakásban? Hogyan történik a vízmelegítés? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az energetikai szakember az energetikai tanúsítvány készítésekor, és ezek alapján sorolja be az ingatlant bizonyos kategóriába a tanúsítványon. Az eredmény pedig a lakás piaci eladási árát is befolyásolja majd, hiszen egy korszerű, könnyen fenntartható ingatlant jobb áron el lehet adni, mint egy felújításra szorulót.

Az energetikai tanúsítvány készítése egy profi csapat segítségével

De ejtsünk egy pár szót magáról az energetikai tanúsítvány készítéséről is. Az e-tanusitas.eu csapatának segítségével ez is gyerekjáték, ráadásul nagyon hamar el is készül! A megrendeléshez nincs más dolgunk, mint hogy kitöltsük az oldal alján található megrendelőlapot, amelyet követően egy rövid telefonos beszélgetés során időpontot egyeztetetünk a szükséges mérések elvégézésére. A helyszínre kiérkező kolléga a mérések végeztével azonnal meg is küldi a mérési eredményeket a központba, így az ottani kollégák rögtön el tudnak kezdeni dolgozni az adatokkal. Az energetikai tanúsítvány készítésekor ugyanis náluk a gyorsaság is szempont – ezzel a módszerrel pedig akár 24 óra alatt az ügyfélnél landolhat az elkészült tanúsítvány!

Ha ennél esetleg sürgősebb a tanúsítvány megléte, azt is lehet jelezni az e-tanusitas.eu csapatának, szükség esetén ugyanis 12 órára is le tudják rövidíteni a procedúrát. Ezen túl pedig árgaranciát is vállalnak a munkájukra, tehát ha az ügyfél más tanúsító cégtől kedvezőbb árajánlatot kap, akkor az e-tanusitas.eu csapata az alacsonyabb áron végzi el a tanúsítást az ügyfél részére! Ilyen referenciák mellett azt gondolom, mindenképpen érdemes kapcsolatba lépni a tanúsító céggel az energetikai tanúsítvány készítése kapcsán. Én meg is fogom tenni mindezt – ti kivel álltok kapcsolatban ebben a kérdésben?