Kiváló ingatlan ügyvéd Budapesten dr. Koncz Tibor.

Szponzorált tartalom

ingatlan ügyvéd

ingatlan ügyvéd

Ingatlan ügyvédhez kellett fordulnunk egy váratlanul bekövetkező esemény miatt. A tavalyi évben sajnos elhunytak a szüleink. Mindigis tudatosak voltak, és gondosan tervezték a saját, illetve a testvérem és az én jövőmet is. A hagyatékuk részeként örököltünk egy családi házat, amelyben ők laktak, illetve ugyanitt vidéken egy belvárosi lakást. A lakás ugyan hatalmas, a tesómnak és nekem is külön életünk van, neki már felesége és gyermekei és két különböző városban élünk, én a fővárosban. Az örökölt házat eladtuk, az befolyó összeget pedig igazságosan elosztottuk. Ám volt egy kis nehézség a dologban, ami miatt jogi segítséget kellett kérnünk. Dr. Koncz Tibor ingatlan ügyvéd Budapest városában elérhető, ott kerítettünk sort a találkozásra, hogy átbeszélhessük, mi a teendő, ha a megörökölt lakáshoz a rá felvett hitel még nincs teljesen törlesztve.

Az örökség öröm volt ugyan, de a jogi és anyagi teher, ami vele járt, komoly fejtörést okozott. Tudtuk, hogy a lakás tisztességes elosztásához és a jogi dolgok rendezéséhez segítségre lesz szükségünk. Ezért is kellett egy tapasztalt ingatlan ügyvéd, aki kifejezetten az ingatlanjogra szakosodott.

Az ügyvéd meghallgatta a helyzetünket, majd részletesen elmagyarázta nekünk az örökségünkhöz kapcsolódó jogi és pénzügyi részleteket. Felhívta figyelmünket arra, hogy a lakás fennálló hitelének törlesztése további kötelezettségeket ró ránk, majd elmondta milyen lehetőségeink vannak ezzel kapcsolatban.

Az ügyvéd segítségével kidolgoztunk egy tervezetet, amely részletesen leírta a hitel törlesztésének módját. Megállapodtunk abban, hogy az elsődleges cél az, hogy mindketten egyenlő részesedést kapjunk az örökségből és a hiteltörlesztés egyenlően osztódjon meg. Fontos volt számunkra, hogy ne legyenek olyan terhek, amely túlzottan megnehezítenék az életünket.

Az ingatlan ügyvéd segítségével megtárgyaltuk a hitelintézettel is a fennmaradó törlesztés módját. Ügyvédünk precíz és hatékony munkájának köszönhetően sikerült olyan megállapodást elérnünk, amely mindhárom fél számára elfogadható volt, és biztosította a törlesztés folytonosságát anélkül, hogy túlzottan terhelné pénzügyeinket.

Az örökség jogi részének rendezése mellett az ingatlanjogász tanácsot adott nekünk az ingatlanok felértékelésével és esetleges eladásával kapcsolatban is. Az ügyvéd felhívta figyelmünket arra, hogy hosszú távon az ingatlanok értéke változhat és érdemes lehet ezeket a lehetőségeket figyelembe venni.

Az örökség rendezése és az ügyvéd által nyújtott segítség nemcsak jogilag és anyagilag könnyítette meg számunkra az életet, hanem segített nekünk is lelkileg. Tudtuk, hogy számíthatunk valakire, aki érti a helyzetünket és segít átlendülni a nehézségeken.