Online minden egyszerűbb

Szponzorált tartalom

online székhelyszolgáltatás

online székhelyszolgáltatás

Az elmúlt két hétben meglepődve tapasztaltam munkába menet, hogy egy régi kollegám napi rendszerességgel jókedvűen és kiegyensúlyozottan bámul ki egy jónevű cukrászda ablak melletti kis asztalkájáról. Az asztalon laptoppal, de néha csak egy okostelefonnal a kezében teázgat kávézgat, nézegeti az elektronikai eszközeit, meg babrál a telefonján.

Örülök annak, hogy ilyen remekül el van, csak a bibi, hogy ez a kollégám közel már fél éve felmondott a közös munkahelyünkön és két hónappal ezelőtt még nekem panaszkodott arról, hogy nem sikerül munkát találnia. Most meg láthatóan munka nélkül él és virul. Abszolút gondtalannak és boldognak tűnik. A látszólag fura helyzet miatt nem bírtam ki, és beugrottam hozzá a cukrászdába, hogy meginterjúvoljam, hogy mi is van vele. A beszélgetésből aztán kiderült, hogy Gábor céget alapított és a vállalkozását egyszerűen ilyen lazán, online irányítja.

Hát ilyen munkamorál mellett: sütiket eszegetve, egy cukrászdában töltve a drága idődet, a céged tönkremenetele egyértelműen borítékolható – nevettem. Ezt miért mondod? – kérdezte sértődöttem. Talán mert most az egyszer biztos vagyok abban, hogy jól csinálom a dolgokat, és a tetejébe, még nem is kell megszakadnom a munkától? – kérdezett vissza.

Ez nem azt bizonyítja, hogy nem csinálok semmit, hanem hogy nagyon is jó megoldást találtam a cégvezetésre – mondta sértődötten, aztán kifejtette, hogy valóban megtalálta a legoptimálisabb megoldást arra, hogy kényelmesen, lazán dolgozhasson, és ne kelljen aggódnia különféle adminisztratív teendők, valamint az egyik nagyon fontos dolog miatt, ami a cégeknél gondot szokott jelenteni.

Ez a dolog pedig nem volt más, mint a megfelelő székelyszolgáltató megtalálása.

Az online székhelyszolgáltatás egy fantasztikus dolog, én pedig a szekhelypartner.hu szolgáltatót bíztam meg ezzel a feladattal, hisz fantasztikus ár/érték aránnyal dolgoznak, és igazán lenyűgöző szolgáltatásokat nyújtanak – lelkendezett Gábor.

A szolgáltatásaik közül a nulla százalékos iparűzési adót jelentő Újlengyel települést választottam céges székhelyül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az iparűzési adómentesség mellett a székhelyszolgáltató roppant méltányos áron még egy csomó más terhet is levesz a megrendelő válláról.

Ezek közé tartozik a jogszabályoknak megfelelően egy cégtábla elhelyezése. Gondoskodnak továbbá a fizikai küldemények, levelek átvételéről, valamint megőrzéséről. Ezen felül ezeknek a dokumentumoknak a beszkennelése és az ügyfél felé való továbbítása, valamint az elektronikus levelezések átküldése, valamint az átvett leveleket fizikailag ténylegesen is továbbküldik az ügyfél által megadott címre

Ezen felül vállalják a rendelkezésre állást különböző hivatalos ügyekben – például egy esetleges adóhivatali ellenőrzésnél. Szükség esetén továbbá irodahasználatot is biztosítanak Újlengyel településen. Külön díj felszámításával pedig egy elkülönített irattárban biztosítják a vállalkozások részére az irataik hivatalos őrzését is.

Tehát mindez, amit elmondtál nagyjából azt jelenti, hogy online megtaláltad ezt a székhelyszolgáltatót és tulajdonképpen online is intézed kényelmesen a céged ügyeit? – kérdeztem rá. Pontosan megértetted – helyeselt Gábor. Tudod, az a legfantasztikusabb ebben az egészben, hogy bár az iparűzési adómentesség csak Újlengyel településen érhető el ennél a székhelyszolgáltatónál, de akinek erre nincs szüksége, vagy mást ír neki elő a törvény, az találhat más online székhelyet is magának például Budapest számos kerületében, illetve akár vidéken is. Például most már Pécsen, Miskolcon, Győrben, Zalaegerszegen, Veszprémben, Szegeden és Békéscsabán is.

És mondd, csak ez az iparűzési adómentesség tényleg teljesen legális, meg ez az egész online székhelyszolgáltatás tényleg mindenben törvényes? – firtattam tovább a dolgokat. Igen, hatályos törvények állnak az online székhelyszolgáltatás mögött. Például a szekhelypartner.hu napi szinten tartja a kapcsolatot az adóhatóságokkal és eddig mindent rendben találtak náluk. Ez a cég nem cégtemető, és soha még semmilyen szabálysértési eljárás nem indult ellenük – remélem megnyugtattalak – mondta egy kissé neheztelve Gábor.

És mondd csak Gábor, mindenkinek megéri ez az iparűzési adó mentes településen való székhelyszolgáltatás? – firtattam tovább a dolgokat. Kizárólag csak is azoknak éri meg, akiknek nincs fióktelepe más településen – zárta rövidre a témát Gábor. Értem – mondtam.

És mondd csak, szabályos az, hogy egy cég nem tartózkodik fizikailag a székhelyén? Nincs törvénybe foglalva, hogy a székhelyen kell tartózkodnia legalább egy tisztségviselőnek? – kérdeztem tovább Gábort. Hogyha a hatóság azt kötelezővé teszi, mert találkozni akar veled, akkor persze igen, de amúgy meg nincs erre külön jogszabály, hogy ott kell lenne lenni kötelezően valakinek a székhelyén – tájékoztatott Gábor. Figyelj, nekem még rengeteg sürgős elintéznivalóm van a vállalkozásommal kapcsolatban. Ha akarsz még valamit kérdezni, azt ne tőlem kérdezd, hanem menj föl az interneten a szekhelypartner.hu weboldalára. Ott megtalálod minden kérdésedre a választ – pattintott le egy kissé udvariatlanul Gábor.

Megjegyzem, hogy én egy kissé sem sértődtem meg rá, sőt! Ahogy kiléptem abból a cukrászdából, már tisztán láttam magam előtt az utat, ami nem más volt, minthogy én is elhagyjam a céget, és Gáborhoz hasonlóan saját vállalkozásba kezdjek. És persze pontosan tudtam már, hogy kik azok a partnerek, akik a segítségemre lesznek a sikerhez vezető úton.