Hol található Budapesten pezsgő manufaktúra?

Szponzorált tartalom

Pezsgő manufaktúra

A mai agyongépesített világunkban el sem tudjuk szinte képzelni, hogy egykor szinte minden manufaktúrákban készült. A Törley pezsgő manufaktúra falai között egykor számos szorgos kéz gondoskodott arról, hogy az értékes ital minél nagyobb mennyiségben eljusson az emberekhez. Törley József több mint 130 éve kezdte el a gyártást a budafoki üzemben.

Bár abban az időben főleg az emberi munkára tudott támaszkodni, élt a kor adta technológia lehetőségekkel is, így kiválóan ötvözte az akkor modernnek számító eszközöket az emberek munkájával. Lehet, hogy meglepő, de a pezsgő manufaktúra pincéiben érlelődnek a Hungaria, a Francois és a Törley palackban erjesztett, érlelt pezsgői.

Miért is változott volna a helyszín, ha több mint egy évszázadig innen kerültek ki ezek a fantasztikus italok? A pezsgő manufaktúra káprázatos látványt nyújt, az óriási csarnokok, termek építészetileg is remekműveknek számítanak. A Budafoki Pincejárat program keretében Ön is meggyőződhet arról, hogy itt életre kel a történelem, na meg a tökéletes pezsgők.