Jogosítvány megszerzése? A Fordulatnál a legjobb!

Szponzorált tartalom

jogosítvány online

jogosítvány online

Gyakran vannak különböző rendezvények itt nálunk, a kis településen, és ilyenkor felbolydul az egész környék. Szinte fel sem fogom, annyi ember árad ki a főtérre, olyan, mintha mindenki ilyenkor jönne elő, hogy itt a szép idő. Persze a téli rendezvényekkor sincsenek kevesen, de főleg a tavasz és a nyár az, ami nem csak a helyieket és környékbelieket vonzza, hanem sok belföldi és külföldi turistát is. Noha élvezem a nyüzsgést, egy idő után be tudok sokallani a tömegtől és olyankor inkább visszahúzódok a csendes kis otthonunkba, ami számomra maximálisan a nyugalom szigetét jelenti. Azért nem tagadom, az események arra is jók, hogy nagyobb társaságokat összehozzanak, akikkel egyébként nem biztos, hogy össze tudnád egyeztetni a rendszeres összefutást. „Majd kint találkozunk!” – hangzik el gyakran ilyenkor, és ez általában tényleg nem csak üres ígéret.

Fiatalabb korom (persze most sem vagyok öreg) legszebb élményei ezekhez a tavaszi és nyár elejei rendezvényekhez kötődnek. Ilyenkor még az esetleges záporok vagy a szél sem állíthatja meg az embert, mindenki szeretne legalább egy kicsit részesülni ebből a különleges hangulatból. Megvan ugyanis a varázsa, mi tagadás. Általában vannak fellépők is, ők engem többségében nem szoktak érdekelni, megmondom őszintén, sem az adott rendezvény tematikája, én inkább a társaságért és a hangulat miatt szoktam a legtöbb esetben kimenni ezekre a programokra. A barátaim többsége is így van vele, így igazán kötetlenül – mármint pusztán a ráérésünkhöz mérten – tudjuk igazítani a „napi haditerveket”. Olyan jó érzés, hogy ilyenkor újra önfeledtek lehetünk egy kicsit, és kiszakadhatunk a mókuskerékből.

Egyébként pedig büszke nővér vagyok, ugyanis a húgom nemrég kezdte el a jogosítványa megszerzését. Ugyan jogosítvány online nem szerezhető, ellenben KRESZ-tanfolyam létezik e-learning formában is, így ő ilyen módon kezdte meg a folyamatot a Fordulat Autósiskolánál, Budapesten. A jogosítvány online elkezdése tehát egy nagyon jó lehetőség, ugyanis a tanfolyam az időbeosztásunknak, aktuális egyéb feladatainknak, a teherbíró képességünknek és a sürgősség vagy nem sürgősség skáláját is figyelembe véve szabadon alakítható, ki-ki a maga szájíze szerint, a neki kényelmes tempóban dolgozza fel a tudásanyagot. Így a jogosítvány online formában is elkezdhető, jelentkezni is tudunk a weboldal segítségével, valamint az e-learning felületre is át tudunk kattintani a Fordulat Autósiskola oldaláról.

Szerintem ez nagyban megkönnyíti a dolgokat, ugyanis én sem vagyok idős, de a mai fiatalok meg aztán pláne nem szeretik a felesleges köröket, minél digitalizáltabb valami, annál jobban fekszik számukra, úgyhogy ezt egy nagyon jó lehetőségnek tartom. Egyébként az egész weboldal kifejezetten információban gazdag, nagyjából mindent meg lehet róla tudni a tanfolyam megkezdésétől egészen a jogosítvány megszerzése utáni időkig. A legjobb, hogy az árak is fel vannak tüntetve az adott menüpontok között, úgyhogy tud az ember egy előzetes kalkulációt végezni azzal kapcsolatban, hogy hozzávetőlegesen mennyibe fog kerülni a jogosítvány megszerzése.

Nyilván minél több órát vesz valaki az oktatótól, annál többe kerül a jogosítvány, ezt bele kell számítani, hogy előfordulhat, plusz órákat kell igénybe venni. Az is felkeresheti egyébként az autósiskolát, akinek már megvan a jogosítványa, de nem vezetett az utóbbi években, nincs egy kialakult rutinja – ilyen esetben is tudnak segíteni. Van egy barátnőm, aki pont így járt – szülői nyomásra megszerezte a jogsit, de nem izgatta különösebben, és mivel a belvárosban élt, nem is volt rá szüksége. Aztán pár év múlva rájött, hogy mégiscsak jó lenne használni a jogsit, ha már megvan – elég volt a tudását felfrissíteni, és máris magabiztosan ült a volán mögé.

A Fordulat Autósiskola tapasztalt oktatói gárdájával biztos vagyok benne, hogy te is jó kezekben leszel, a fényképes bemutatkozójukat és az oktatóautókat is megtalálhatod az oldalon belül. Ez a döntés is egy fontos eleme a jogosítvány megszerzésének, úgyhogy fontos, hogy időt szánjunk rá és alaposan megfontoljuk. Amíg meghozzuk e nagy döntést, addig is bátran olvasgathatunk a nem csak izgalmas, de egyben edukatív bejegyzések között is a „Jogsi blog” menüponton belül. Számomra – nyilván ebben az is benne van, hogy én nem vezetek – tök sok újdonságot tártak fel a posztok, érdekes volt őket olvasni, de ajánlom őket a már jogsival rendelkezőknek is. A vezetéstechnikai képzésükről is olvashatsz, ráadásul megtudtam, hogy van egy motorkölcsönző boltjuk is, aminek linkjét szintén megtalálhatjátok a site-on belül. Milyen sokoldalúak, látszik, hogy a vezetés az első a csapat számára, legyen szó autóról vagy motorról!

A húgom tapasztalatait, élményeit is mindig olyan jó hallgatni, sok jót mesél az autóssuliról – de persze ami a legfontosabb számomra, mint a nővére, hogy megannyi sikerélmény éri, és pozitív visszajelzéseket kap. Látszik, hogy emberileg és szakmailag is a topon van a csapat, és odafigyelnek a „kisdiákokra” minden értelemben. Nagyon sokat számít ugyanis, hogy a kezdeti, bizonytalan időszakban milyen behatások érik az embert a vezetéssel kapcsolatban. Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy sokaknak lesz segítség ez a néhány információ, amit összeszedtem az előbb, akik e bejegyzést olvassátok. Ugyan én nem vagyok valami nagy, vezetésre született karakter, de ezeket összefoglalva még én magam is kedvet kaptam a jogsi megszerzéséhez… Ha pedig választani kell, akkor biztos a Fordulat Autósiskola mellett fogom letenni a voksomat jómagam is!